Systémové upozornění
Hlavní informace


Léčebné konopí konference 2018

Praktické zkušenosti s preskripcí a používáním konopí pro léčebné použití v České republice. Konference v Brně, která se uskutečnila v dubnu 2018 na Mendelově Univerzitě v Brně.

 

 

 

Léčebné konopí - konference v roce 2018

Současné poznatky o jedné z nejstarších kulturních rostlin světa na již 4. ročník konference Konopí a věda, která se uskutečnila 18. 4. 2018 v prostorách auly Mendelovy univerzity v Brně. V rámci konference přednášeli domácí i zahraniční odborníci . Konference byla rozdělena do dvou bloků. Dopolední blok představil aktuální práci v oblasti výzkumu technického i léčebného konopí v ČR a odpolední blok shrne aktuální situaci v oblasti zavádění léčebného konopí do praxe u nás i ve světě. Byly popsány problémy se kterými se ti, kteří se tomuto tématu věnují musejí každodenně vypořádávat. 
Mezi přednášejícími se objevil Dr. Ethan Russo, lékař - neurolog se speciální kvalifikací v dětské neurologii, který měl vždy silný zájem o léčivé rostliny. Jeho zájem se promítl i do jeho praxe a výzkumné práce, kde si kladl za cíl přivést konopí zpět do hlavního proudu medicíny. Ve své práci využívá veškeré své zkušenosti nabyté během jeho 20leté klinické praxe. V současné době pracuje jako ředitel výzkumu v ICCI pražském institutu, který se věnuje výzkumu konopí a kannabinoidů. 

 

Podívejte se na celkový záznam z konference z Brna.

  • 

    Léčebné konopí konference 2018

    Praktické zkušenosti s preskripcí a používáním konopí pro léčebné použití v České republice. Konference v Brně, která se uskutečnila v dubnu 2018 na Mendelově Univerzitě v Brně.

  • 

    Léčebné konopí na předpis

    Léčebné konopí je v Česku dostupné na elektronický předpis a to v omezené míře. Léčbu povoluje zákon na zmírnění obtíží a to pacientům s rakovinou, roztroušenou sklerozou či AIDS. Předepisovat ho mohou onkologové, neurologové, odborníci z oboru paliativní medicíny, psychiatři, oční a kožní lékaři.

Máte zájem o podporu léčby konopím?

Zanechte nám svůj kontakt a krátkou zprávu a my se vám obratem ozveme.

Děkujeme

Lecebne-konopi-nf.cz - Form bottom copy
Jméno (*)

Vyplňte prosím své jméno.
E-Mail (*)

Prosím vyplňte email.
Telefon (*)

Vyplňte prosím telefon.
Vaše zpráva

Neplatný vstup

Invalid Input